Modern History Part 30

Admin 6:49 AM Modern History


Q1.Who was the Governor General of India during the launch of Civil Disobedience Movement ?
Ans:- Lord Irwin
Q2.Which movement started from Dandi March ?
Ans:- Civil Disobedience Movement
Q3.At the second Round Table Conference, the Indian National Congress was represented by ?
Ans:- Mohandas Karamchand Gandhi
Q4.The final arrangements for the India's independence were worked out by the ?
Ans:- Cabinet-Mission
Q5.Who was NOT a member of the Cabinet Mission ?
Ans:- Redcliff
Q6.Who wrote the book 'A nation in the making' ?
Ans:- Surendra Nath Bannerjee
Q7.Who was the first person to observe Individual Satyagraha ?
Ans:- Vinoba Bhave
Q8.Who was the first person to observe Individual Satyagraha?
Ans:- Vinoba Bhave
Q9.Who was a founder of the Swaraj Party ?
Ans:- C.R. Das
Q10.The famous INA trials took place in the Red Fort, Delhi in ?
Ans:- 1946


...... .....



Related Post