Current Affairs 30 March 2020

Admin 10:25 AM Current Affairs


Q1.Which Indian state has become the First to Launch the Self-Assessment Tool for COVID-19?
Ans:- Goa
Q2.Who has been Appointed as the New Members of Central Board of Direct Taxes?
Ans:- KM Prasad And SK Gupta
Q3.Recently, PM Modi Launches____ a relief Fund and requested to Donate for the Nation ?
Ans:- PM Cares
Q4.Which Country has Launched military communication satellite named AEHF-6?
Ans:- USA
Q5.What is the full form of India ?
Ans:- Full Form-
I: Independent
N: National
D: Democratic
I: Intelligent
A: Area


Q6.What is the full form of NTPC ?
Ans:- National Thermal Power Corporation
Q7. Who is the Present Chairman of NTPC?
Ans:- Gurdeep Singh
Q8.Which Country has overtaken China and Italy in coronavirus cases ?
Ans:- USA
Q9.Which state government launched Mo Jeeban programme ?
Ans:- Odisha
Q10.WHO has begun a global mega trial of four drugs to find a COVID-19 vaccine.What is the name of the trial ?
Ans:- Solidarity





Related Post