Current Affairs 29 March 2020

Admin 10:25 AM Current Affairs
29h March, Current Affairs:

• The Ministry of Family and Health Welfare reveal that the government has identified 1,091 confirmed cases of the novel coronavirus across India. The figure also includes 25 individuals who died after testing positive for the infection.
• Prime Minister Narendra Modi on Saturday called for donations to the newly instituted PM-CARES Fund. The fund will be a public charitable trust under the name of ‘Prime Minister’s Citizen Assistance and Relief in Emergency Situations Fund’.



Q1.Which country tested the convalescent plasma methodology treatment for COVID-19?
Ans:- China
Q2.Who launched the Prime Ministers' Citizen Assistance and Relief in Emergency Situations (PM-CARES) fund?
Ans:- Prime Minister Narendra Modi
Q3.Which state launched the Self Declaration COVID-19 (the State's Name) App?
Ans:- Nagaland
Q4.Who is the Chairman of the Prime Ministers' Citizen Assistance and Relief in Emergency Situations (PM-CARES) fund?
Ans:- Prime Minister Narendra Modi
Q5.Which company launched a new dedicated app and website for users across the US to provide accurate and credible information to users about the COVID-19 pandemic?
Ans:- Apple
Q6.Recently, Which Country PM Has been Tested Positive for COVID -19?
Ans:- UK
Q7.Recently, the Reserve Bank of India Reduced the Repo rate to ?
Ans:- 4.40%
Q8.Recently, Floyd Cardoz Passed Away due to COVID-19. He was related to which Field?
Ans:- Chef
Q9.Which indian City has Become the Ist to use drones to sanitize the city: COVID-19?
Ans:- Indore
Q10.Recently, India Army Launches which Operation to Combat with COVID-19?
Ans:- Operation Nameste





Related Post