Current Affairs 27 March 2020

Admin 6:25 PM Current Affairs
27th March, Current Affairs:

• The Reserve Bank of India (RBI) Governor Shaktikanta Das today announced cut in benchmark interest rate, Repo Rate by 75 basis points to 4.4 per cent to deal with the hardship caused due to the outbreak of COVID-19.
• Total number of confirmed cases of COVID 19 climbed to 724 including 47 foreign nationals. Health and Family Welfare Ministry has confirmed that 67 patients have been cured and discharged and 17 deaths have been reported in the country so far.
• British Prime Minister Boris Johnson has tested positive for coronavirus and is self-isolating at his Downing Street residence.



Q1.Which bank has launched Covid Emergency Line of Credit (CELC) for its customers to tide over liquidity issues?
Ans:- Union Bank of India
Q2.Which Indian football Player has been named by FIFA for its campaign to combat COVID-19?
Ans:- Sunil Chhetri
Q3.Who has been Appointed as the New Chief Justice of Bombay High Court?
Ans:- Bhusan P. Dharmadhakari
Q4.Which state government has banned the production and sale of pan masala during the 21-day lockdown?
Ans:- Uttar Pradesh
Q5.Which Indian State has Launched ‘Mo Jeeban’ Programme for the Containment of COVID -19 Pandemic?
Ans:- Odisha
Q6.The Bridge constructed by Border Roads Organisation
over Teesta River is opened for traffic. The Bridge is in which Indian state?
Ans:- Sikkim
Q7.Which bank has launched IND- COVID Emergency Credit Line (IBCECL) for large corporate?
Ans:- Indian Bank
Q8.What is the length of newly proposed Aligarh-Harduaganj flyover?
Ans:- 22 Km
Q9.Who has been Appointed as the CEO of Walmart India?
Ans:- Sammer Aggarwal
Q10.Who is the President of International Olympic Committee?
Ans:- Thomas Bach




Related Post