Current Affairs 26 March 2020

Admin 6:25 PM Current Affairs
26th March, Current Affairs:

• Finance Minister Nirmala Sitharaman on Thursday unveiled a Rs 1.7 lakh-crore fiscal stimulus package to help the poor and migrants tackle the financial difficulties arising from the coronavirus (COVID-19) outbreak. She also announced a medical insurance cover of Rs 50 lakh per person for those on the frontline of the fight against the deadly coronavirus outbreak, including doctors, nurses and sanitation workers.
• The Union Government today has extended the ban on international flights till 14th April.



Q1.What is the Rank of India on World Economic Forum's global Energy Transition index ?
Ans:- 76th
Q2. Which has become the first G-7 country to join China's Belt and Road Intiative (BRI)?
Ans:- Italy
Q3.Which country will become the world's first country to install wairless induction-based fast-charging systems for electric taxis?
Ans:- Norway
Q4.Which Country has launched first mass rapid transit (MRT) system on 24th March ?
Ans:- indonesia
Q5.Which Election Commission has launched PWD app for Divyang voters in the state ?
Ans:- Maharashtra
Q6.Indian Air Force (IAF) has inducted first batch of four CH-47F Chinook military helicopters which were purchased from which country ?
Ans:- USA
Q7.Eustachian Tube is located in which part of human body ?
Ans:-Ear
Q8. Which part of the brain plays an important role in motor control ?
Ans:- Cerebellum
Q9.PM Announced the Complete Lockdown of the Entire Nation due to COVID-19 for how Many Days ?
Ans:- 21 Days
Q10.Who is the Author of the Book titled "Legacy of Learning" ?
Ans:- Savita Chhabra




Related Post