Current Affairs 24 March 2020

Admin 6:25 PM Current Affairs
24th March, Current Affairs:

• Prime Minister Narendra Modi has announced that the entire country will be out under a curfew-like lockdown from midnight today.
• Japan's Prime Minister Shinzo Abe and the head of the International Olympic Committee agreed to postpone the Tokyo 2020 Games by a year due to Coronavirus Pandemic.
• Indian Finance Minister announced an increase in the threshold for default under the Insolvency and Bankruptcy Code (IBC) to Rs 1 crore. Currently, the threshold of triggering insolvency cases stands at Rs 1 lakh. Ms Sitharaman also said that the deadline for filing income tax returns for the financial year 2018-19 has been extended to June 30, 2020 from March 31, 2020. The interest rate on delayed payment of returns has also been cut to 9 per cent from 12 per cent.
• Chief Minister Shivraj Singh Chouhan proved his majority by winning the trust vote in the Assembly today.
• World Tuberculosis Day is observed on 24th March every year to raise public awareness.
• Former Chief Minister of Jammu and Kashmir Omar Abdullah was released from detention after 7 months.



Q1.World Tuberculosis Day observed every year on
Ans:- 24 March
Q2.Which country is set to receive a loan worth RMB 7 billion (USD 989 million) from the BRICS New Development Bank (NDB) in order to combat the epidemiological threat and economic disruption caused by the ongoing coronavirus disease (COVID-19) outbreak?
Ans:- China
Q3. Which SAARC Nation pledged to donate $1 Million for Coronavirus Emergency Fund?
Ans:- Afghanistan
Q4.Which Airline has been Award with Swacchta Bharat Award ?
Ans:- Go Air
Q5.Which Insurance company has announced ‘COVID-19’ Protection Cover ?
Ans:- ICICI Lombard
Q6.Recently, PM Modi announced the formation of COVID-19 Economic Response Task Force, Who will lead this Task Force?
Ans:- Nirmala Sitharaman
Q7.Who has been sworn in as the new Prime Minister of Slovakia ?
Ans:- Igor Matovic
Q8. Coronavirus Information hub has been launched by which social midia platform?
Ans:- Whatsapp
Q9. What is the Rank of India as electricty producing country according to the world Energy Statistics ?
Ans:- 3
Q10.Which Indian State has Launched an mobile App 'COVA Punjab ?
Ans:- Punjab




Related Post