Current Affairs 23 March 2020

Admin 6:25 PM Current Affairs
23rd March, Current Affairs:

• All domestic commercial airlines will cease their operations from tonight.
• A total of 15,189 deaths have been recorded, the majority in Europe with 9,197 fatalities. Italy is the hardest-hit country with 5,476 deaths, followed by China where the virus first emerged last year with 3,270, and Spain with 2,182.
• The Indian Council of Medical Research has recommended the use of Hydroxychloroquine to treat Corona Virus.
• Shaheed Diwas or Martyr’s Day is celebrated today.



Q1.World Meteorological Day observed every year on
Ans:- 23 March
Q2. The full form of IRDA ?
Ans:- Insurance Regulatory and Development Authority
Q3.who was the first woman president of india ?
Ans:- Pratibha Patil
Q4.Who was the founder-editor of the famous newspaper Kesari during the National struggle ?
Ans:- Lokmanya Tilak
Q5.Name one leader of the Home Rule Movement
Ans:- Annie Beasant
Q6.Which British Governor General introduced Postage Stamp in India ?
Ans:- Lord Dallhousie
Q7.Who was the writer of ' Geeta Bhasya
' Ans:- Bal Ganga Dhar Tilak
Q8.Who invented the mobile phone?
Ans:- Martin Cooper
Q9.Who invented Helicopter?
Ans:- Cockrell
Q10.The instrument used to measure pressure
Ans:- Aneroid Barometer
Q11.When is Dr.Ram Manohar Lohia's birth anniversary observed?
Ans:- 23 March
Q12.Shaheedi Diwas pays tribute to Bhagat Singh, Sukhdev Thapar, and Shivaram Rajguru, who died on 23 March in _______.
Ans:- 1931
Q13.When is Shaheedi Diwas observed?
Ans:- 23 March
Q14.When was the World Meteorological Organization established?
Ans:- 23 March 1950
Q15.Where was UNESCO's 30th General Conference held?
Ans:- Davos




Related Post