Kids Gk Besic Part 8

Admin 6:49 AM Kids Besic Gk


71. Which is the southernmost point of india?
Answer: Indira point
72. Present Indian station at Antarctica?
Answer: Bharati
73. Present Indian station at arctic region?
Answer: Indarc
74. Kelvin scale is the unit of?
Answer: Temperature
Some important Inventions related GK for kids
75. Who is the inventor of electricity?
Answer: Benjamin Franklin

76. Who is the inventor of electric Bulb?
Answer: Thomas Alva Edison
77. Who is the inventor of Television?
Answer: John Logie Baird
78. Who is the inventor of Barometer?
Answer: Evangelista Torricelli
79. Who is the inventor of Radio?
Answer: Marconi
80. Who is the inventor of Crescograph
Answer: Jagdish Chandra Bose
Note: Crescograph is used to measure growth in plants


.... .....



Related Post