Current Affairs 31 July 2020

Admin 10:25 AM Current Affairs


Q1.The new Supreme Court in Mauritius was completed with grant
assistance of $28.12 million from the Government of India.
Ans:- $28.12 million
Q2.India inaugurated the new Supreme Court building in __________.
Ans:- Mauritius
Q3.Who inaugurated CII National Digital conference
on Ease of Doing Business for Atmanirbhar Bharat?
Ans:- Piyush Goyal
Q4.The International commercial passenger flights
have been suspended till when?
Ans:- August 31st
Q5.Which Indian wrestler has been appointed as a
deputy director in the Sports and Youth Affairs Department of Haryana?
Ans:- Babita Phogat
Q6.Which renowned Indian writer’s 140th
birth anniversary was observed on July 31, 2020?
Ans:- Munshi Premchand
Q7.An American citizen Tahir Naseem was shot dead inside which nation’s courtroom?
Ans:- Pakistan
Q8.Former J & K Chief Minister Mehbooba Mufti’s preventive
detention has been extended till how many months?
Ans:- Three months
Q9.Who represented India at the 6th BRICS Environment Ministers’ Meeting?
Ans:- Prakash Javadekar
Q10.Which nation has released its first list of verified news portals?
Ans:- Bangladesh


current affairs quiz pdf:


  • 31 JULY CURRENT AFFAIRS 2020 PDF





  • Related Post