Current Affairs 30 July 2020

Admin 10:25 AM Current Affairs


Q1.Which nation’s Congressional Committee has passed a bill
to promote legacy of Mahatma Gandhi and Martin Luther King Jr.?
Ans:- US
Q2.Which state government has reduced
price VAT on diesel to 16.75 percent?
Ans:- Delhi
Q3.The Rajasthan Assembly Session
will begin from which date?
Ans:- August 14th
Q4.Which nation has extended its coronavirus quarantine period
from 7 to 10 days for symptomatic cases?
Ans:- UK
Q5.Pakistani cricketer Umar Akmal's ban has
been reduced to 18 months. He was banned
from the sport earlier for how long?
Ans:- 3 years
Q6.When was MoU signed between India and
Zimbabwe to enhance cooperation in the
field of Traditional Systems of Medicine and Homeopathy?
Ans:- 2018
Q7.Who is to be awarded The Life Time Excellence
Award will be awarded for his contribution
in the field of Geology, Vertebrate Paleontology, and Biostratigraphy?
Ans:- Ashok Sahni
Q8..Maharashtra has announced lockdown extension till when?
Ans:- August 31st
Q9.Prime Minister Narendra Modi jointly inaugurated the new
Supreme Court building of which nation on July 30, 2020?
Ans:- Mauritius
Q10.As per a new study, 1 in 3 children worldwide are threatened
by high levels of which chemical element in their blood?
Ans:- Lead


current affairs quiz pdf:


  • 30 JULY CURRENT AFFAIRS 2020 PDF





  • Related Post