Current Affairs 29 July 2020

Admin 10:25 AM Current Affairs


Q1.When is the International Tiger Day observed?
Ans:- 29 July
Q2.Where is the headquarters of AIIB located?
Ans:- Beijing
Q3.When was AIIB established?
Ans:- 2016
Q4.Who launched CAWACH is an initiative?
Ans:- National Science & Technology
Entrepreneurship Development Board (NSTEDB)
Q5.Which Ministry has been renamed which
Ministry as the Ministry of Education?
Ans:- HRD Ministry
Q6.Prime Minister Narendra Modi will inaugurate
which nation’s Supreme Court building on July 30?
Ans:- Mauritius
Q7.Which state government has sought permission from the Supreme
Court to appoint 10,000 terminated teachers as peons?
Ans:- Tripura
Q8.The first batch of Rafale Aircraft touched down at which Indian air base?
Ans:- Ambala Air Force Station
Q9.The Cabinet has approved the signing of MoU between and which nation on Traditional Systems of Medicine?
Ans:- Zimbabwe
Q10.Which international organisation has approved USD 3 million grant to India to fight COVID-19 pandemic?
Ans:- ADB

current affairs quiz pdf:


  • 29 JULY CURRENT AFFAIRS 2020 PDF





  • Related Post