Indias Best Gk Part 1

Admin 6:49 AM Current Affairs


Q1. What is the capital of India ?
Ans:-New Delhi
Q2. What is the biggest state of India by area ?
Ans:-Rajasthan
Q3. Which is the biggest state of India by population ?
Ans:- Uttar Pradesh
Q4. Which is the smallest state of India by population ?
Ans:- Sikkim
Q5. Which is the smallest state of india by population ?
Ans:-Goa
Q6. Which is the most populated city in India ?
Ans:-Mumbai (Maharashtra)
Q7. Which is the biggest district in India by area ?
Ans:-kachchh (Gujrat)
Q8. Which is the smallest district in India by area ?
Ans:- Mahe (Poducharry)
Q9. Which is the biggest desert in India?
Ans:-Thar (Rajasthan)
Q10. Where in India first metro Rail was Started
Ans:-Kolkata (1984)
Q11. Who was the first Indian Astronaut to go to space?
Ans:-Rakesh Sharma (on 2nd April in 1984)
Q12.What is the name of the vehicle by which Rakesh sharma travelled in space?
Ans:-Soyuz T-11
Q13. Who was the first Indian Women to go to space ? Ans:-Kalpana chawla (on 19th Nov in 1997)
Q14.Q14. In which year Kalpana Chawla died ?
Ans:-On 1st Feb in 2003
Q15.Which is the longest written constitution of the world ?
Ans:-The Constitution of India




Related Post