India Gk Part 6

Admin 4:25 AM India Gk


Q1.The freedom fighter who died in jail due to hunger strike was
Ans:- Jatin Das
Q2.Poona Pact was signed between
Ans:- Gandhiji And Ambedkar
Q3.'India War of Independence 1857' is written by
Ans:- V D Savarkar
Q4.The speaker's vote in the Lok Sabha is called
Ans:- Casting Vote
Q5.Union Budget is always presented first in
Ans:- The Lok Sabha
Q6.When was the First National Forest Policy issued by the Government of India ?
Ans:- 1952
Q7.Where is the Forest Reserve Institute of India located ?
Ans:- Dehradun
Q8.Who was the founder-editor of the famous newspaper Kesari during the National struggle ?
Ans:- Lokmanya Tilak
Q9.The Ghadar Movement was founted by ?
Ans:- Lala Hardayal
Q10.The book 'Unto This Last' which influenced Gandhi was authored by ?
Ans:- John Ruskin







Related Post