India Gk Part 5

Admin 4:25 AM India Gk


Q1. Who started the newspaper 'Bande Mataram'?
Ans:- Bipin Chandra pal
Q2. Who is the author of the book 'Glimpses of World History' ?
Ans:- Jawaharlal Nehru
Q3. 'India Wins Freedom' is the autobiography of ?
Ans:- Abul Kalam Azad
Q4. National Income estimates in India are prepared by ?
Ans:- Central Statistical Organization
Q5. Which is the Higest Peak in Andaman and Nicobar Islands ?
Ans:- Saddle peak
Q6. The river also known as Tsangpo in Tibet is ?
Ans:- Brahmaputra
Q7. Kaziranga National Park is famous for ?
Ans:- Rhinoceros
Q8. Which state in India has the world's largest deposit of thorium ?
Ans:- Kerala
Q9. The concept of Judicial Review in our Constitution has been taken from the constitution of ?
Ans:- USA
Q10. 'India War of Independence 1857' is written by ?
Ans:- V D Savarkar







Related Post