Current Affairs 3 Aug 2020

Admin 10:25 AM Current Affairs


Q1.Which state govt. launched ‘Agni-Shama Seva’ online portal to
provide assistance in issuing fire safety certificates to different categories of buildings?
Ans:- Odisha
Q2.Where did the Pawan Hans launch affordable Helicopter
Flight Services under centre’s UDAN Scheme?
Ans:- Uttarakhand
Q3.Canara Bank tied up with New India Assurance Company Ltd, Bajaj
Allianz General Insurance Co Ltd and which other insurance company to provide Corona
Kavach policy to cover COVID-19 related health expenses?
Ans:- HDFC ERGO Health Insurance
Q4.Which Mutual Funds company launched Alpha Low Vol 30 ETF,
an open ended index exchange traded fund tracking Nifty Alpha Low Volatility 30 Index?
An:- ICICI Prudential Mutual Fund
Q5.Deal worth how much amount was signed by Asian
Development Bank (ADB) with Reliance for power plant in Bangladesh?
Ans:- $ 200 million
Q6.For various infrastructure projects including Delhi
and Meerut Rapid Rail, etc, how much loan amount has been approved by
Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) for India?
Ans:- $ 3 billion
Q7.Which company appointed former RBI Governor Urjit Patel as
an additional and independent director?
Ans:- Great Eastern Shipping Company Ltd
Q8.Coach Ashok Mustafi of which sport passed away recently?
Ans:- Cricket
Q9.Who is the author of the book ‘Greenlights’ going to be published in October 2020?
Ans:- Matthew McConaughey
Q10.What is the theme of World Breastfeeding Week 2020?
Ans:- Support breastfeeding for a healthier planet



current affairs quiz pdf:


  • 3 AUG CURRENT AFFAIRS 2020 PDF





  • Related Post