Current Affairs 2 Aug 2020

Admin 10:25 AM Current Affairs


Q1.In July 2020, the government unveiled the new National
Education Policy (NEP) to introduce several changes to the
India Education System. Which policy will it replace?
Ans:- National Policy on Education 1986
Q2.Prime Minister Narendra Modi along with his
counterpart Pravind Jugnauth inaugurated which
countries’ new Supreme Court building which has been constructed with Indian assistance.
Ans:- Mauritius
Q3.SABIC polycarbonate facility of which country is set
to become world’s first-of-its-kind to operate on
100 per cent renewable power?
Ans:- Spain
Q4.Small Industries Development Bank of India (SIDBI) has
partnered with whom to launch a portal to help Micro, Small and Medium Enterprises (MSMEs)?
Ans:- TransUnion Cibil
Q5.Which space agency with United Launch Alliance (ULA)
has launched Mars 2020 Perseverance Rover Mission to Red Planet?
Ans:- NASA
Q6.Under which country’s presidency was the 6th
BRICS Environment Ministers’ Meeting held virtually in July 2020?
Ans:- Russia
Q7.Which country launched underground ballistic
missiles as part of an exercise “Great Prophet 14”?
Ans:- Iran
Q8.Which fintech company has launched personal UPI
payment link mpay.me, a UPI payment link service?
Ans:- MobiKwik
Q9.Which financial products and services company partnered with
Fiserv Technology to enable the digitization of their end-to-end
card issuance and processing cycle?
Ans:- BOB Financial Solutions Limited
Q10.Reliance Power and JERA signed an agreement with a group
of banks for their new gas-fired thermal power generation project in
Bangladesh in August 2020. Where is JERA situated?
Ans:- Japan


current affairs quiz pdf:


  • 2 AUG CURRENT AFFAIRS 2020 PDF





  • Related Post